12. februar 2009

En kineser på besøk

I går kunne vi se kinesiske flagg på rad og rekke i Bamako, og vi ante at noe var på gang. Senere på kvelden fikk vi melding om at den kinesiske presidenten kommer til byen for et to dagers besøk. Han er ventet ved 12 tiden i dag, og alle veier fra flyplassen til hotellet i byen hvor han skal bo, vil være stengt i flere timer disse dagene. Maliske skolebarn er beordret ut i gatene for å hilse og vinke. Kineserne er godt representert i Bamako og gjør stadig nye inntog her. De har startet å bygge en ny avdeling på universitet, og de skal bygge en tredje bro for å lette trafikktrykket i millionbyen.

Vår skole sendte ut melding i går kveld om at det ikke blir skole i dag pga stengte veier. Det passet meg veldig godt:) For det første ble det en sen kveld i går da Torbjørn kom hjem. (Han hadde en fin tur ut der alt var i rute og all bagasjen kom fram, for de som måtte lure). For det andre er jeg ikke ferdig å pakke til turen vår i helga.

Vi drar fra Bamako i ettermiddag - dersom veien er åpen..... Målet vårt er å nå fram til Timbuktu i løpet av lørdag. Vi skal møte en norsk delegasjon (20 stk) NMS misjonærer/besøk i Sevare/Douenza lørdag morgen for så å dra videre med dem inn i ørken. Da står to dager med kamelriding, overnatting på sanddynene i ørken, omvisning i den berømte byen +++ (for de som er ukjent med Timbuktu, så kan vi si at både Tin Tin og Donald (to venner av den mannlige delen av familien Friborg) har vært der før oss:). Miniskiene våre fra vår ungdom er også med i bilen (det er tross alt vinterferie i Norge nå noen steder). Med noen dager avspasering i neste uke, prøver vi å få med oss et besøk i Dogonland og Mopti på vei ned igjen til Bamako. Vi skal også besøke den norske skolen i Sevare en dag (skolebarna i Douenza blir med på turen til Timbuktu).

Ønsker dere en fin helg - med eller uten snø - med eller uten en kineser på besøk.

Ingen kommentarer: