20. april 2009

Quo Vadis?

Hvor går veien videre? Ja, dette spørsmålet dukker opp noen ganger i livet, for noen gjerne oftere enn for andre.

Vi reiste denne gang til Afrika for en periode på to år, og vi har hatt to fantastiske år her ute. Fått stått i et meningsfylt arbeid, fått mange nye venner, Hanne og Håvard har hatt en unik skolehverdag og vi har fått være friske og ikke minst trygge i Mali. Arbeidskontrakten vår med NLM går ut om to måneder. Huset er sagt opp, flybillettene kjøpt og med klumpen i halsen begynner vi nå så smått flytteprosessen. Vi sorterer: Gi bort, kaste, ta vare på, gi bort, kaste.... Om åtte uker setter vi oss på flyet fra Bamako og folk spør oss: Hvor drar dere da? Ja, hvor drar vi da?

Svaret er enkelt: Vi vet ikke. Det vi vet, er at vi er ikke ferdig med Mali og Vest-Afrika. Vi skulle gjerne ha vært her lenger om ting la seg til rette for det. Vi har pr i dag hverken jobb eller hus som står og venter på oss i Norge. Campingvogna vår på Åpta (Farsund) blir nok basen vår i sommer. Hvor og når vi flytter containeren vår med alt innboet vårt, gjenstår fortsatt å se.

Vi har et ønske om at Hanne og Håvard skal få kunne fortsette på en skole der det er lov å be for maten, på en skole der man tar elevene med på gudstjeneste, der det er ok å starte dagen med bønn og der Bibelen er rettesnor i undervisningen. Vi har sett hva det har fått bety for dem disse åra i Afrika. Og det vil ikke ha mindre betydning i Norge!

Vårt Quo Vadis spørsmål tar mer tid og energi fra oss enn vi har å gi slipp på akkurat nå. Timer foran pc'en på let etter hus og jobb gir både korte netter, stiv nakke og hodepine. Mest av alt ønsker vi å få være der Gud hadde tenkt å ha oss. Vi har fått erfare så langt i vårt liv at Han har hatt en vei for oss (selv om Han ofte har vist oss den i tolvte time). Vi tror Han har det denne gangen også. Vår bønn er nå å få leve i den fred om at Han vil vise oss veien videre når tiden er inne for det og å få ha ro til å gjøre arbeidsoppgavene våre her i Vest-Afrika disse siste ukene.

p.s. NLM mangler en lærer i Narena fra høsten (jeg har noen barn og en mann for mye til at jeg er en aktuell kandidat til den jobben) MEN er du singel, har du lærerutdannelse og har du lyst å jobbe på en liten skole med 1-2 elever i noen år, så ta kontakt med hovedkontoret til NLM ASAP.

1 kommentar:

Torill sa...

Vi har ledig 41 m2 i kjelleren vår! Så kan dere være tante og onkel på heltid:)Med båtturer med onkel Jon Ivar på oslo-fjorden tror jeg Olve ville økt livskvaliteten sin betraktelig midt i 3-års-trassen. Lykke til, kjære dere.