19. april 2009

Vi har vært på tur

Vi har vært på påskeferie i Elfenbeinskysten. Det var det landet vi bodde i da vi var nyfødt og fram til vi var 1 og 3 år. Nå har vi vært tilbake i dette landet tre ganger etter at vi kom til Mali, og det er alltid like gøy å komme til hovedstaden Abidjan. Der er det helt annerledes enn i Bamako.For eksempel er det INGEN mopeder på veiene, mens her i Bamako kryr det av dem overalt. Det er likevel mer trafikk i Abidjan, for det er så veldig mange biler der. Og flottere biler, biler som lager veier og kjørefelt der det ingen felt er.

En annen stor forskjell med Abidjan er at vi kan spise norsk Diplom-is der, og det gjør vi!Noe av det morsomste er å kjøre gokart. Det gjør vi også hver gang vi er der.Og så bader vi mye, mest på hotell Golf, der FN fortsatt har en base, så det er både væpna vakter, sandsekker og store FN biler på områdetmen vi drar også dagstur til kysten for å se havet og høre bølgene :)Men det er nesten like skittent i Abidjan som i Bamako, for her også kaster folk søppelet sitt i gatene....Det beste med denne turen var at vi hadde skolefri hele tiden og slapp å ta med oss lekser :) Dermed kunne vi gjøre mer ute.

Vi var på en kjempestor leketøysbutikk.Og vi var i en nasjonalpark. Der var vi inne i regnskogen. Og hele tiden hadde vi med oss guide med våpen.For å komme dit måtte vi ta båt. Da kjørte vi forbi sjimpanseøya. Vi ble rådet til å kjøpe med oss banan og brød, ellers ville sjimpansene kaste stein på oss om de ikke fikk noe av oss. Skal si det ble liv da vi kasta maten ut til dem!! De sloss og skrek om kapp for å få tak i den, men det ble nok til alle sammen, men det visste jo ikke de.Det aller kjekkeste med turen var nok at storebroren vår kom på besøk fra Norge.
Hilsen Hanne og Håvard

2 kommentarer:

Anonym sa...

Så kjekt at dere har hatt en fin ferie. Flott å se bildene. Vi har bare vært på påskeferie i Bergen i 14 dager, men med 10 dager sol !
mormor

Anonym sa...

Hentar dette og litt anna til møtet i Kvammen i kveld. Ei påminning om de de kan oppleve, og det vi kan be om.
Arne