6. august 2008

To steg fram og ett tilbake - eller omvendt?

Noen dager trenger motløsheten gjennom mer enn andre dager. I dag vil vi dele med dere et situasjonsbilde fra en slik dag.

For de av dere som har lagt merke til takke- og bønneemnene vi har hatt på høyre side av bloggen vår, så har dere sett at vi i et halvt år har takket for og bedt for radiosendingene som har blitt sendt fra Man og inn i Toubaområdet i Elfenbeinskysten. En halv time hver fredag har mahouene i dette distriktet kunne lyttet til kulturelle, sosiale og åndelige program på sitt eget språk. Og tilbakemeldingene om at folk lyttet og satte pris på det de hørte, var begynt å komme tilbake til radioteamet vårt. For en tid tilbake kom ikke disse sendingene på radioen lenger, og det sies at radiostasjonen vi kjøpte sendetid fra, er "gått av lufta". Om den er konkurs eller andre ting har skjedd, vet vi ikke ennå, men det vi vet er at de ferdige radioprogramma som vi har sendt inn og som skulle gå fram til nyttår, ikke når lytterne lenger. Vi må begynne å jobbe med andre alternativer, og her som i alt arbeidet ellers, trenger vi Guds ledelse.

Vil du være med å be om at dette ordner seg på en måte som tjener Guds rike i mahouland - ikke som VI vil, men som HAN vil.

Under samme liste for takke- og bønneemner har vi også nevnt Morry, en kristen mann fra Ouaninou. Han skulle reise til Dioman i Elfenbeinskysten for å bosette seg der og ta over stafettpinnen etter evangelist Samuel som døde for vel ett år siden. Flere uker med utsettelse gikk da Morrys mor døde i vår. Div begravelsesseremonier måtte være ferdig før han kunne reise. Da dette var over, satte faren foten ned. Morry fikk ikke lov til å reise til Dioman! Denne faren er en sterk muslim med en sterk personlighet. Vi står noe motløs og rådvill tilbake. Men enda en gang har Enok, en godt voksen, kristen mann bosatt i Abidjan, hjulpet oss. Han har reist på besøk til Dioman igjen for å være et vitne blant muslimene i denne landsbyen som misjonærene i hu og hast måtte evakuere fra i sept -02 da urolighetene brøt ut i området. Jeg vet ikke i skrivende stund hvor lenge Enok planlegger å være denne gangen.

Vil du være med å be for Enok, at han får innpass blant befolkningen i Dioman, og at det kan legge seg til rette at en eller flere kristne kan bosette seg i Dioman om det er Guds vilje.

"For Gud gav oss ikke motløshets ånd....." "Se deg ikke rådvill omkring, for jeg er din Gud...." Det er lettere å lese dette enn å leve etter det. Be også om visdom for dem som skal ta avgjørelser i disse to sakene.

Ingen kommentarer: