4. januar 2009

Godt Nyttår

Vel tilbake til Bamako og internettforbindelse kan vi nå ønske familie og venner og andre lesere av bloggen vår et Godt Nyttår.

Vi har hatt en alletiders nyttårstur vestover i landet hvor vi feira nyttårskvelden i Bafaloubé, på Normisjon sin misjonsstasjon, sammen med 23 nordmenn som var samlet for anledningen (alle tilreisende). Helt fra første gang vi kom til Vest-Afrika i 1993 har vi hørt om Bafaloubé og visst at de blant annet hadde en norsk skole der. Våre barn var på leirskole med misjonærbarna derfra, både i Mali og i Elfenbeinskysten, men først nå fikk vi anledning til å se denne plassen med egne øyne. Det var veldig kjekt, og mye minnet oss om stasjonen vår i Ouaninou. Kjekt var det også å bli kjent med misjonærer som vi tidligere bare har hørt om. Det er ingen fastboende misjonærer i Bafaloubé dette året, men folk fra Tambaga reiser regelmessig nedover, og nasjonale vakter og hushjelpere tar seg av alle de store eiendommene Normisjon har i landsbyen.

På menyen nyttårsaften stod både nygrilla sau, julekaker og norske godterier. Men mamma, det var nok kransekakestengene dine som slo best an blant nordmennene i bushen den kvelden! Fyrverkeri og kinaputter er ingen mangelvare i Mali, men stjerneskudd hadde vi med fra Norge. Klokken elleve samlet vi oss ved elvebredden og tente på det meste så det gikk både til vanns og til lands og i lufta. Klokkeslettet ble valgt både for å feire nyttår samtidig med dere i Norge, men også for at de minste skulle være sikker på å få det med seg.Ungdommene spilte mye i løpet av kveldene/nettene. 5 STK studenter fra Gå Ut Senteret er i Bamako i fem mnd, og de var også i Bafaloubé nyttårshelga.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Mamma sine kransekaker er nokså bereiste denne julen. På nyttårsaften ble de altså spist langt inni Mali og på Grand C.
Det er mange måter å være med i misjonærfellesskapet på.

Anonym sa...

I Oslo klarte vi ikke holde oss så lenge, så de gikk unna julaften allerede. Vi fikk forresetn bare to små poser - er det noen som har fått mer kanskje?? Hva er kriteriene i tilfelle? Det er fortsatt mye muffens i denne familien. Muffens og kransekaker. olve liker muffens best, og ble opprikitg skuffet da krossmakronene fra mamma ikke var det han trodde. Ja, for vi fikk en hel boks med det. Vinner vi likevel da??