24. november 2008

Søndag i Bamako

En slik dag starter ved at både store og små nyter at vekkerklokka ikke ringer kl. 05.45 denne morgenen. Å spise frokost kl. 09 istedet for 06 utgjør faktisk en forskjell! Det går blant annet dobbelt så mye brød en søndagsmorgen:)

Hver søndag er det søndagsskole for små og store på den amerikanske (statlige) internasjonale skolen to minutt unna oss. Barna har felles sangstund det første kvarteret, før de deler seg i fire ulike grupper alt etter alder. Ungdommene fra Grade 6 og oppover har eget opplegg hele tiden. Det har også vi voksne. For tiden bruker vi et studieopplegg med David Platt, pastor i Burmingham, Alabama. Vi lytter til hans tale via DVD (som forøvrig er vel verdt å høre på, link til nettsted kommer...) og har samtale om dagens tekstutgreiing etterpå. Bønneemner og bønnestund er også en fast post på søndagsskolen, både for de voksne og på barnegruppene. Etter samlingen er det tid for en drøs på skoleplassen, mens barna får leke på det store området med en del mer lekeutstyr enn det som finnes på BCA :) Første søndag i måneden er det felles familiesamling.

Søndagene i Bamako er en sosial dag også på den måten at vi gjerne besøker venner eller har dem over til oss, enten rett etter søndagsskolen eller på ettermiddagen. Noen ganger går vi ut med venner for å spise/bade, men søndagen er også en god dag til å bruke bassenget hjemme i hagen for hele familien, da det ikke er vakter eller andre arbeidere som går rundt i tunet vårt. Jeg hadde siestaen min på en flytemadrass i bassenget i går, kjente varmen fra sola, så opp på den knallblå himmelen og tenkte: DETTE kunne jeg ikke gjort i Norge i slutten av november....

Søndag kveld kl. 18 er det gudstjeneste i den engelsktalende, internasjonale kirka i Bamako. Programmet der varer én time, så det er akkurat passe til å ta med hele familien før det er tid for kveldsmat og leggetid - før en ny uke starter kl. 05.45 neste morgen.

Under følger noen bilder fra søndagen i går med dens begivenheter, blant annet lunch ute med amerikanske venner og bursdagsfeiring på gjestehuset for Tor Ove Haga som fylte 50 år forrige uke. I to uker har han hatt besøk av kona Venke og fire norske vennepar. Oppholdet deres i Mali ble avsluttet med en gedigen kakefest.


1 kommentar:

Anonym sa...

Hviledagen - når kommer den da? Store og små må være grei å sende ønskeliste på mail om ikke altfor lenge. Noel, noel!!