28. november 2008

Thanksgiving

I går var det amerikanerne sin store Thanksgiving fest. Når vi spør våre venner om hva som blir feiret mest av Thanksgiving og Christmas, blir de litt i stuss. De forklarer forskjellen slik: I jula er folk mest i ro og feirer med kjernefamilien sin, mens Thanksgiving er en stor familiefest der folk reiser langt og lenge for å være sammen med sine denne dagen.

Men ettersom de fleste amerikanerne i Mali har sine slektninger vel langt avgårde til å kunne feire Thanksgiving med dem, inviterer de venner i stedet. Slik hadde det seg at vi i går kunne være med på vår første Thanksgiving og nyte et veldekket bord med Thanksgiving tilbehør, slik som Turkey (den var riktignok byttet ut med chicken i går), stuffing, sweet potatoes, pumpkinpie, applepie og mye annet godt. Ungene koste seg - særlig da isen kom på bordet :) Takk til Becky og Steve for en flott kveld! (Jon Ivar som er i Abidjan for tiden, gikk glipp av alt dette)

Våre kjære venner som holder til i dette huset, har et utvalg av kjæledyr, ute og inne. Hanne falt pladask for de bitte små skilpaddebabyene og disse hvite musene, som i løpet av kvelden ble flerfarget.

Dagen i dag er også en fridag i Amerika. Da starter den store julehandelen, butikkene er åpen til midnatt og i mange, mange hjem pyntes juletreet i dag. Vi har ikke tatt fram juletreeet, men vi nyter fridagen :) Og i morgen skal vi på Santa Sale - det tyske julemarkedet i Bamako, med innslag av drøssevis av lokale selgere som roper ut : My friend - special prize for you!!

1 kommentar:

joshua sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.