5. desember 2008

Mye gøy på en dag

I dag har det vært en kjempegøy dag med mye bra som skjedde! Vi har fire mus i klasserommet (i bur, altså), og midt mens vi var på skolen var det en mus som fikk musebabyer - uten at vi visste at hun var gravid engang! Det skjedde rett før vi skulle øve på julespillet sammen med hele skolen. I morgen (lørdag) skal vi øve i den salen som vi skal ha julespillet i på søndag kveld.

I kveld hadde vi norske skolebarna juleverksted, og rett før vi skulle gå dit, kom pappa hjem fra Elfenbeinskysten. Han har jobbet der i ti dager nå, men i kveld kom han hjem med fly. Det var kjempekjekt. Og så fikk vi sykle sammen med pappa bort på misjonen sitt kontor der juleverkstedet skulle være, eller gjestehuset kaller vi det og, for det er det også i det huset. Og der har vi også klasserommet for globalskolen vår som er to ettermiddager i uka. Det er et stort hus som dere sikkert skjønner. Og en familie bor på toppen, i 3. etasje.
Men i kveld var det altså juleverksted med Siri. Hun er miljøarbeider her i Bamako i år. Vi lagde både julekort og julepynt. Håvard lagde den lengste julelenken! Og så hadde vi litt julekaker. En annen kveld skal vi få være med å lage julekaker med Siri. De vi fikk smake i kveld hadde hun laget alene i går. Vi hadde også julemusikk, så det var veldig koselig. Og det var kaldt i dag, så vi fikk litt julestemning av det også. Da vi skulle gå på skolen var det bare 17 grader ute, så vi tok på både bukse, sokker og genser. Men vi ble litt svette da vi skulle sykle, så da hadde vi litt lettere klær på oss, altså.
Forrige lørdag var vi på et stort julemarked her i Bamako. Det var ganske mye fint å se på, og selgerne var ganske ivrig på å selge varene sine. I morgen er det julemarked en annen plass i byen, men da skal damene av gårde klokken åtte, og det tror jeg at jeg står over på en lørdag morgen. God helg!
Hilsen Hanne

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hei Hanne.

Kjekt å sjå at du har mange ting å vere oppteken med, og at det er kjekt.
Sikker på du gler deg til jul også.
Helsing frå Friborgsneset

Anonym sa...

Dette var et morsomt blogg-innslag. Så gøy at dere har juleverksted dere også. Vi har hatt juleverksted på hytta denne helgen, og der laget vi julekort og bakte pepperkaker. Tuva laget en sprellemann-nisse også. Og så så vi på jul i blåfjell. Det synes alle er gøy. Forrige mandag hadde Tuva juleverkstd på skolen og laget godteri av marsipan. De spiste hun opp på 1-2-3.Så laget hun en tovet ball som Olve leker med. Vilde har juleverksted hver dag i barnehagen tror jeg. Mange hemmligheter i allefall. Gog uke og hils Håvard med alle sommerfuglene i magen:)