8. mars 2009

MK 2009

I uken som ligger bak oss var misjonærflokken til NLM i Vest-Afrika samlet til misjonærkonferanse her i Bamako. Det ble fire travle dager der den ene programposten gikk over i den andre. Antall misjonærer på feltet var den uka 10 voksne og 8 barn (derav 6 skolebarn). Skolebarna hadde vanlig skole på BCA hver dag, og Siri miljøarbeider hadde ansvar for dem et par timer hver dag etter en felles middag mens vi fortsatt hadde forhandlinger. Da satt barna med lekser, men litt tid ble det til noen koseligere aktiviteter også. Mest populært var gjerne den dagen de kjørte ut for å kjøpe is for så å ha vannkrig på taket etterpå:)

I anledning konferansen hadde vi besøk fra hovedkontoret av hhv Leder NLM Utland Jan Sandvik og Regionleder Vest-Afrika Magne Gillebo. Dette var første besøk i Vest-Afrika for begge to. Før konferansen fikk de en rundtur i Elfenbeinskysten for å se på arbeidet vårt der. Her i Mali rakk de en kjapp tur til Narena, landsbyen der vi nå har hatt misjonærer boende i over to år.

Gillebo og Sandvik holdt fire bibeltimer og et par kveldsandakter for oss. Det kjentes godt å kunne sette seg ned og ta til seg åndelig føde på norsk. Mye av dagene på konferansen gikk ellers med til samtale om arbeidet som var blitt gjort i året som ligger bak oss og om visjoner og planer både for året vi er inne i og for kommende år. En del av samtalen var viet et evt kommende diakonalt arbeid i Mali, spesielt med tanke på Narena. Vi fikk også en presentasjon av «Common Ground», et orienteringskurs om ulike evangeliseringsmåter spesielt rettet inn mot muslimer eller andre lukkede miljøer. Både Gillebo og Sandvik satt med mange års misjonærerfaring fra Østen, kunnskap de kunne dele med oss under disse samtalene.

Misjonærkonferansen ble avsluttet med en familiesamling og pølsefest på taket. Da stod det både Gilde grillpølser og Leif Vidar wienerpølser på menyen, sammen med norske lomper, pølsebrød og Maurud potetgull. Takk til Torbjørn som fraktet alt dette fra Oslo til Bamako (og til hans medhjelper (les mormor) som stod for innkjøpet)!!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Dere har det beste bloggen av alle. Alltid oppdatert, alltid gøye ting å lese og alltid mange flotte bilder! Og hanne: Ditt innlegg var kjempebra!! Du er skikkelig flink. Klem

Jon Ivar sa...

Takk for oppmuntringen - den kom i tolvte time. Kanskje vi kan skrive et blogginnlegg på det....