14. mars 2009

Om å skrive blogg

Ting går opp og ned her i livet - slik også med lysten og motivasjonen til å skrive blogg.

Vår intensjon med bloggen har vært å kunne legge ut litt stoff fra Afrika som kunne være kjekt for familie og venner å lese for å følge med på hverdagen vår her. Samtidig har vi ønsket å legge ut litt misjonsinformasjon som kunne bli brukt i diverse møtesammenhenger for liten og stor.

Noen ganger bobler vi over av skrivelyst og ting å skrive om, mens andre ganger – som når frustrasjoner i løpet av en arbeidsdag blir større enn hva sunt er, da er ikke tanken på blogg det som opptar en mest. Vi kjenner også på at mye av det vi ser og opplever nå er vår hverdag på en helt annen måte enn i fjor. Det er ikke alt som føles like spennende å fortelle om, selv om det gjerne hadde vært kjekt å lese om...

Vi ser også at mye av det vi kunne skrevet om fra hverdagen vår i dag, skrev vi om i fjor. Vi har med andre ord kommet rundt, og vel så det, i mye av det vi opplever her. (Skal tro om vi har noen nye lesere som ikke fulgte med oss det første året vårt her?)

  • Vi har igjen hatt skolefri fordi landet her feiret Muhammeds fødselsdag denne uka.

  • På BCA har vi igjen hatt Reading Month, og Hanne og Håvard satte nye rekorder på engelsk litteratur som ble lest i februar. Det inspirerte til og med faren til å ta fatt på bøkene:) Fest og diplomutdeling på skolen (for elevene, ikke for faren!)

  • Det er fortsatt varmt her (40 grader om dagen nå) (og varmere blir det), så kreftene blir fortere oppbrukt. Vi er glad vi kan kjøle oss ned i et basseng i hagen på dagtid og med en aircondition på soverommet om natta.

  • Trafikken generelt og mopedene spesielt er forsatt like uberegnelige på veien, og vi er like takknemlig hver dag vi har kommet trygt fram og tilbake fra skole og jobb.

Når det gjelder misjonsinformasjonen, ser vi at det har blitt noe tynt med det i det siste. Også Utsyn roper etter mer misjonsstoff fra Mali. Skriv om evangeliseringsturer og landsbybesøk.... Og jeg spør meg av og til – hva skal vi skrive om? Vi er 10 misjonærer i Mali for tiden (fire av oss skal reise herfra om tre måneder, og to skal flytte til Elfenbeinskysten før den tid). Nesten halvparten leser/jobber med språk (to av dem driver litt bibelundervisning i hagen innimellom for et par interesserte som kommer og spør, men her er det ikke alt man kan skrive om). Et par av oss jobber på skolen/med elever på fritida. Resten jobber med administrative oppgaver av ulik art. Talla her viser at det er ikke evangelisering rundt om i landsbyer NLM driver mest med i Mali - enda. Likevel - vi velger å tro at det kommer under «misjonsarbeid» det vi holder på med, og at vi en dag kan våge oss frampå med en artikkel om "En dag på jobb" selv om vi ikke står på talerstolen eller midt i en landsby med en mengde tilhørere.

(Heldigvis har vi et radioarbeid med evangelisering i Elfenbeinskysten som når lengre enn vi aner, og vi har et prosjektarbeid der.)

Det har ellers gått opp for oss at tiden vi har igjen her ute minker fortere enn vi liker. Om tre måneder må vi ha en annen plass å bo/et annet sted å jobbe. Dette opptar tankene våre mye og har nok skyvd bloggskrivingen litt bakover i det siste.

Dessuten - bloggskriving er et ensomt arbeid. Det hender jeg lengter tilbake til tiden uten internett men med seine søndagskvelder med brevskriving. For på den tiden kom det også brev tilbake. Likevel - etter en god oppmuntring fra en ung dame på Østlandet, så prøver vi å fortsette med skrivinga, og vi fortsetter med å legge det ut på bloggen vår for den som måtte finne det interessant å lese.

Ingen kommentarer: