7. januar 2008

På lufta i Mahouland

I snart to år har radiosendinger på mahou blitt laget i Bamako og sendt på lufta i Abidjan, for å nå mahoufolket i hovedstaden i Elfenbeinskysten.

Fredag 4. januar gikk første mahouprogram på lufta fra Radio Man, en radiostasjon som befinner seg 1,5 timer sør for Touba. Det betyr at programmene nå kan nå mahoufolket i Toubaregionen også, det folket misjonærene måtte forlate i 2002 pga borgerkrigen i landet. Å nå inn til dette folket med evangeliet via radio er en ny og stor milepæl for misjonsarbeidet i Vest-Afrika.

Det var i midten av november i fjor at Jon Ivar og kollega Bergfrid Almelid (sistnevnte er ansvarlig for radioarbeidet til NLM i Vest-Afrika) var innom radiostasjonen i Man på sin reise i Elfenbeinskysten. Der fikk de undertegnet en kontrakt som gir oss mulighet til å sende radioprogramma våre 30 min hver uke fra januar 2008. Vi har allerede levert inn program for et helt år framover, og det første kunne altså høres på radioen på fredag i Ouaninou , Koonan, Dioman, Touba og de andre omkringliggende landsbyene.

De åtte første programma handler om skapelsen og syndefallet. Senere kommer fire program om Josef og 25 program om Moses. Allerede i det første programmet var det innslag fra en lokal landsby i området. Vær med å be om at sendingene må nå fram i landsbyene, ja, helt inn i hjertet til lytterne, og at Guds Ord må ta bolig i mahoufolket.

Irene

2 kommentarer:

farfar sa...

Dette var kjekt å lese for en gammel radiomann. Flott at dere fikk denne kontrakten. Radioen har ingen grenser! Hils Bergfrid fra oss i Sjøtun. Dere får overse at jeg ligger inne som farfar. Det er flere i familien som har blogg og jeg vil bare ha en konto.
Beste hilsen
Erland

Jon Ivar sa...

Vi er vant med at misjonærfamilien er stor, og vi har ingen problem med å dele "farfar" med familien vår i Oslo :)
Ellers er vi veldig glad for at det faktisk finnes noen der ute som tar seg bryet verdt å legge igjen en kommentar på bloggen vår.
Ha en fin uke i Balestrand!
Irene