8. april 2008

Med Hanne og Håvard på tur

Nå er det vår tur til å fortelle litt fra påske- ferien. Den ble ikke som den har vært de siste fem årene, for da har vi vært på påskeleir på Lyngmo. I år ble slalomski og snowboard byttet ut med badebukse og dykkerbriller. Men før vi kom så langt, måtte vi kjøre – kjempelangt. Gameboyene våre reddet oss fra mange timers kjedelig biltur, og når vi måtte ta pause fra dem, hadde vi Donald!! Til og med nye fra Norge, som storebrødrene våre hadde med seg da de kom. Vi får forresten stadig høre at vi har gamle gameboy, og det vet vi for vi fikk dem fra Torbjørn og Øyvind som ikke brukte dem lenger, men de er gode å ha likevel. Vi sparer til nye…. På gjestehuset i Abidjan var det forresten mange, mange mange Donald, så vi hadde lesestoff alle dagene vi var der.

I påskeferien besøkte vi et krokodilledam med kjempemange krokodiller. Noen var små og søte, mens andre var store og skumle. En levende høne måtte bli krokodillemat. Det var litt trist å se på, men den klarte å lure krokodillene ganske lenge før den ble borte vekk. Etterpå var vi i en av verdens største kirker. Den blir kalt en katedral. Når vi stod oppe og så ned i kirka, ble menneskene der nede små som maur. Det var litt nifst å være så høyt oppe.

En dag var vi i en stor lekepark. Der hadde de ganske mange gøye lekeapparater. Mest gøy var det å hoppe på trampoline i strikk. Det syntes i alle fall Hanne. Det beste med å være på påskeferie i Abidjan var at vi kunne kjøpe norsk Diplom-is der. Nå gleder vi oss til å komme på ferie til Norge å kunne spise enda mer is.

Vi badet mye på turen. Vi gledet oss til å komme til sjøen, men der var det så store bølger at vi kunne ikke bade. Hver uke var det noen som druknet i bølgene. Da var det bedre å holde seg i bassenget, og vi hørte bølgelyden helt dit. Og så fikk vi kjøpe så mange ananas som vi ville ha der. De skrellet ananasen som en kroneis, og så spiste vi den. Nam-nam. På stranda var det mange selgere som ville selge klær og pynteting til oss.

Det regnet noen kvelder, og en kveld var det masse lyn ute. Da gikk vi på taket for å se på. Ganske stilig. Det var langt unna, altså, og vi hørte ikke så mye til torden.

Før vi kom til Abidjan, var vi på besøk hos mange som mamma og pappa kjente fra før. Da gikk vi to rundt og prøvde alle hengekøyene vi fant, og det var ganske mange og ganske morsomt. Noen steder spilte vi fotball med barna som bodde der. På bildene her kan du se noe av det vi opplevde på turen. Tar du datamusa over bildet, vil du få opp en tekst.

Hilsen Hanne og Håvard



1 kommentar:

Familien Aaberg sa...

Hei hei:)
Koselig å lese hvordan dere har det og alt det spennende dere opplever!!
Hilsen fra oss 5:)