21. april 2008

Overlapping og avløsning

Hver sommer er det som regel et større eller mindre skifte i misjonærflokken på et felt, således også i år for oss her i Vest-Afrika. Noen drar til Norge og nye kommer ut. Arbeidsoppgaver skal over på nye hender, og er en heldig, får en gjerne litt overlapping før en står midt i de nye oppgavene. Noe av denne informasjonsoverføringen skjer denne uka.

Jon Ivar dro lørdag på sin femte tur til Elfen- beinskysten /Abidjan på 7 måneder. Flere gjøremål venter ham der nede. De første dagene skal han være guide for familien Seth som reiste sammen med ham. Planen er at de etter hvert skal flytte til Abidjan for å drive radioarbeidet derfra. De overtar ansvaret for radioarbeidet etter Bergfrid Almelid, som reiser til Norge i midten av juni. Hun vil også reise til Abidjan om et par dager, for å jobbe litt sammen med Seth, informere og introdusere dem for våre samarbeidspartnere innen radioarbeidet.

Jon Ivar skal også delta på en samling for misjoner som driver CHE (communication, health, education/evangelisation) i Elfenbeinskysten. Dersom tida tillater det, skal han også få litt nærmere innføring i pilotprosjektet som vi har i Abidjan (alfabetisering på mahou, Hiv-aidsforebyggende arbeid og mikrokreditt) av Bergfrid, før han kommer hjem igjen til Bamako på lørdag. Jon Ivar er forespeilt å ta over som prosjektleder for dette arbeidet i juni. Dermed vil han være tilbake i en oppgave som han hadde flere av åra vi var i Elfenbeinskysten. Han vil da få ca 50% stilling knyttet spesifikt mot arbeid i Abidjan.

Her i huset er vi veldig glad for at familien Heng kommer til Mali i august. Vi har tidligere vært sammen med dem i Elfenbeinskysten. Ikke bare gleder vi oss over at det blir flere norske barn i Bamako, men Knut vil da gå inn i stillingen som stedlig representant for Vest-Afrika. I påvente av at Knut kom tilbake til Afrika, har Jon Ivar vært konstituert i denne stillingen dette året, i tillegg til oppgavene han har hatt som økonomiansvarlig, bil- og bygningsansvarlig og ansvar for det evangeliske arbeidet i Elfenbeinskysten.

I midten av juni reiser i tillegg til Bergfrid også familien Selstø og de to ettåringene vi har hatt til Norge. I august venter vi i tillegg til Eli og Knut Heng m/4 barn, to nye familier (med hver sin baby), som i første omgang skal lese språk, og en ny ettåring som skal ha sine arbeidoppgaver inn mot de norske skolebarna.

Det var ikke like lett å la Jon Ivar reise til Abidjan denne gangen, etter å selv ha vært tilbake i Elfenbeinskysten og følt hvor kjekt det var. Mye av hjertet vårt ligger igjen i dette landet. Men det er rart med det, hjertet har utvidet seg; det har kapasitet til også å være glad i Mali :-) Samtidig håper vi at det byr seg flere anledninger for oss andre også å være med når far i huset etter hvert skal til Abidjan gjerne oftere enn det han har vært hittil.

Ingen kommentarer: