4. oktober 2007

Bønnemøte

Felles bønnemøte for NLM, NMS /Frikirka og Normisjon er fast innslag om onsdags kveldene her i Bamako. I går kveld var vi samlet 12 norske misjonærer hos oss (bønnemøta går på omgang). Det er godt å synge på norsk og få dele Guds ord sammen. Vi tar også en runde der alle sammen kan få fortelle hva de er opptatt med for tiden og dele bønneemner, før vi ber sammen. På denne måten får vi også et overblikk over de andres arbeid, både her i Bamako og øst og vest i landet.

Vi fikk mange takkeemner i går, der Gud hadde grepet inn både på den ene og andre måten, i både praktiske og åndelige spørsmål. Så fikk vi være med å be for nasjonale medarbeidere som hadde skuffet i det siste, personer som misjonærer har investert mye i, både av tid og krefter. Vi ber om at Gud kan møte dem på veien deres og føre dem tilbake til Ham. Vi fikk være med å be for misjonærer, som etter måneder på vent her i Bamako, på vent på at veiene skulle bli tørre nok til å kunne kjøre hjem, nå kunne dra avsted.

At det må bli fred nord i landet er et stort bønneemne for oss. Malierne generelt her i sør er sinte på presidenten som holder regjeringshæren igjen. De ville helst sett at opprørerne i nord (touaregene) ble jaget bort, uansett måte. Vi ber om at presidenten må få visdom til å handle rett og at ikke flere blander seg inn enn det som er rett her.

Regn i rett tid og i rett mengde er også et bønneemne for tiden. Regntida kom seint i gang i vår, så seint at avlingene til folk stod i stor fare. Da regnet endelig kom, kom det så mye at avlingene holdt på å drukne. Men så stoppet regnet, en måned for tidlig, slik at avlingene nå står i fare for å bli ødelagt for tredje gang denne sesongen. Både maisen, peanøttene og hirsen trenger mer regn for å bli moden. Minst tre store skurer til. Vi hadde noen få dråper i ettermiddag, men det monner ikke i denne sammenhengen.
Irene

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hei, hei!

Dere er jammen flinke til å formidle glimt fra hverdagen! Glimtene er varierte og gode, stå på! Det tyder på at dere trives i Bamako, og det er bra. Bønnemøtene sammen med de andre norske misjonærene er viktige, og vi har mange gode minner fra de samlingene. Hils rundt dere til kjente og kjære. Det kommer nok en mail herfra om ikke lenge.

Edgar

Jon Ivar sa...

Takk for det Edgar, kjekt å få tilbaemelding. Mange her som hugsar dåke ;)