12. oktober 2007

Dobbel festdag

I dag er det fest i gata vår og i hele Mali. De feirer at Ramadan er over. Alle barna har fått nye klær, ja, mange voksne også. De har pyntet seg fint i dag alle sammen. Da vi var på skolen i går, så vi plutselig at alle barna på den nasjonale skolen som ligger like ved vår skole, fikk gå hjem. Taxisjåføren vår sa at det var for at de skulle få tid til å forberede seg til festen. Jentene skulle flette seg og guttene klippe seg. Da vi kjørte hjem fra skolen i går, satt det jenter og damer langs alle fortau og ble flettet.

Langs veiene var det også mange okser og sauer som stod bundet. DE skulle IKKE pynte seg, men de skulle bli slaktet. Ja, en plass hadde de til og med startet slaktingen da vi kjørte forbi. For til festen skulle det være mye god mat.

Vi var en tur ute i gata vår og tok noen bilder i dag. Og midt mens vi holdt på med det, ble det plutselig et kjempegledesbrøl over hele byen. Folk hylte og hoppa, biler tuta og alle var kjempeglad. Da hadde Mali akkurat vunnet 2-0 over Togo og var dermed sikret plass videre i Afrikamesterskapet. Dermed ble det dobbel festdag for menneskene rundt oss i dag.

Hanne og Håvard


4 kommentarer:

Anonym sa...

Folk er veldig glade når Ramadan er ferdig! Det er ganske så strevsomt om en skal holde fasten så lenge!
Morsomt å se at også dere; Hanne og Håvard, også skriver på bloggen! Synes dere er flinke! Gleder meg til å lese mer av det dere skriver!
Det skal også bli kjekt å bli kjent med dere til neste år, for da kommer vi også til Bamako.

Jon Ivar sa...

Hei, takk for tilbakemelding igjen... Hanne og Håvard har også teke fleira av bilda denne gongen

jonivar

Anonym sa...

Gøy å lese dette! Høres virkelig ut som en opplevelse. Blir spennende å etterhvert erfare dette selv.

Flott også å se at Håvard har fått seg gode kamerater. Kanskje kan vi ta turen på en fotballandskamp etter hvert?

Jostein

Jon Ivar sa...

Det hadde vore spennande, spørst kor misunneleg storebroren i Lyngdal blir då........