23. desember 2007

Fantastiske førjulsdager

Å videreformidle de tre siste kveldene vi har hatt her i Bamako er vanskelig, men jeg skal gjøre et forsøk. En fellesnevner for dem må være FANTASTISK KVELD.

Fredag kveld hadde vi førjulstilstelning for alle nordmenn som var i Bamako. Vi var samlet ca 50 personer på Normisjon sitt gjestehus, med et variert program med mye sang, julespill, juletregang og julekaker. Samlingen viste at det var mange julegjester i byen, både besøkende fra Norge og flere misjonærer som var kommet til Bamako for å hente besøket sitt før de dro tilbake til hver sin kant av Mali. Vi fikk igjen en opplevelse av at vi er en del av et stort misjonsarbeid i landet.










Lørdag kveld var det juletilstelning for alle nasjonale tilsatte i Melci-Ma ( kontor- og radiomedarbeidere, vakter og hushjelpere for misjonærer). Vi var samlet 34 stk i hagen vår. Alle sitteplasser vi klarte å oppdrive var tatt i bruk. Medarbeiderne på kontoret hadde forberedt en flott dramatisering av historien om Elia på Karmelfjellet der Gud viste seg sterkere enn Baal. Det var et flott vitnesbyrd til alle muslimene som var her i går. Juleevangeliet ble også lest, synliggjort med bilder fra julefortellingen. Det var en fryd å høre på all sangen, på flere afrikanske språk ettersom vi hadde personer fra flere ulike folkegrupper blant oss. Kvelden ble avsluttet med kakebord, og det var tomt før folket reiste hjem igjen :)

Søndag kveld var det julegudstjeneste med mye julesang og tekstlesing i den internasjonale, engelskspråklige forsamlinga i byen. Vi var samlet på taket på SIL-bygget, to minutt fra oss, og det var herlig å stå der under stjernehimmelen og synge Joy to the world! Samtidig som tekstleseren startet på juleevangeliet, begynte imamen å rope inn til bønnetid fra moskeen. Igjen en påminnelse om hvorfor vi er her ute!

Irene

Ingen kommentarer: