9. juni 2008

Kr 520 000,-

Ja, det var summen 51 russ på Sygna vidare- gåande skule hadde samlet inn dette skoleåret og kunne levere fra seg på årets avslutningsfest sist lørdag. Dette står det stor respekt av!

Misjonsprosjektet deres var i år knyttet opp til bistandsarbeidet NLM har i Abidjan i Elfenbeinskysten, med mikrokreditt, i tillegg til misjonærlønn for en familie i Narena, Mali.


Russen hadde satt som mål å samle inn kr 350 000. Det som evt kom inn over dette, skulle deles 50-50 mellom misjonsprosjektet og skolen. Rektor Bjørg Aase kunne derfor lørdag ta i mot en sjekk på 85 000 til Sygna, mens Jon Ivar, som stedlig representant for Mali/Elfenbeinskysten, fikk overlevert en sjekk på 435 000 kroner til arbeidet i de to landa i vest-Afrika.

Dette er penger som er samlet inn mellom prøver og tentamen, mellom lekselesing og internat- vask, mellom oppvask- tjeneste og russedåp, mellom russeturne og eksamen. I tillegg til ei flott russeavis og ei flott framføring av årets russerevy, har ikke russen lagt på latsiden når det gjaldt måter å få inn penger på. Kreativiteten har vært stor. Og støtten de har fått likeså. Vi tar av oss hatten for en flott ungdomsgjeng som midt i sin beste ungdomstid har tatt seg tid til å stoppe opp og dele av sin tid og sine goder med et folk som ligger langt etter hva helseopplysning, leseferdigheter og økonomiske midler gjelder. Og langt viktigere, til et folk som ennå ikke kjenner verdens frelser. Takk Russ -08 for deres innsats i dette arbeidet!!!
Irene

Ingen kommentarer: