13. desember 2008

Messiah

I dag fikk jeg være med på en flott musikalsk opplevelse. I tre måneder har et førtitalls personer her i Bamako kommet sammen hver mandags kveld for å øve på dette verket som i dag ble alle oss andre til del. Sammen med 8 musikere ble det en framføring som det står respekt av.

I tillegg til musikkopplevelsen ble det også en åndelig opplevelse der Gud gjennom sangtekstene fikk gitt oss mange av sine løfter. Dette sangverset fra Messiah var til meg i dag: "Som er hyrde skal Han ta vare på flokken sin, lammene skal Han samle i armene sine og bære dem ved sitt bryst og varsomt lede deres mødre. Kom til Ham alle dere som strever og har tungt og bære, og Han vil gi dere hvile. Ta Hans åk på dere og lær av Ham, for Han er saktmodig og ydmyk av hjertet. Så skal dere finne hvile for deres sjeler."

Så kjære Jon Ivar, selv om plassen din i bassrekka ble stående tom i dag, så fikk jeg ta del i hva du har gledet deg over og øvd på de siste tre månedene sammen med denne gjengen. Sender deg her et bilde på hvordan det ble til slutt. Opptak får du få av Steve når du kommer hjem :)
Det var en spesiell opplevelse å trø ut igjen i Bamakos travle, skitne og fattige gater etter å ha vært i en fullstappa festsal med konsertpynta mennesker på ett av byens finere hotell. Kontrastene er til å ta og føle på rundt oss.

Ingen kommentarer: