1. april 2009

I Abidjan

Vi er for tiden i Elfenbeinskysten alle fire. Jon Ivar har en økt på tre uker her nede denne gangen, og ettersom vi har Spring Break på skolen to av de ukene, kunne vi reise ned og besøke ham. På fredag kommer også Øyvind for å ta sin påskeferie sammen med oss. Jeg føler meg rik som har fått være tilbake i Elfenbeinskysten tre ganger i løpet av de siste to åra (blir ikke rik på penger, for billettene er ikke gratis, men på annen rikdom som ikke måles i kontanter). For Jon Ivar blir det 11 turer på denne tida. Det kjennes alltid like godt å være tilbake - som å komme hjem igjen til noe.

Jon Ivar bruker mye av dagene til å gå gjennom arbeidsoppgaver med ham som skal overta når vår arbeidskontrakt går ut i juni. Hanne , Håvard og jeg nyter rolige dager ved bassengkanten eller med en bok på gjestehuset. Litt butikkshopping har det også blitt. Go-cart kjøring har vi sagt vi må vente med til Øyvind kommer :) For første gang slipper vi å jobbe med skolearbeid mens vi er her. Det kjennes veldig deilig for både mor og barn.

I dag og fram til fredag står alle flaggstengene i byen med flagget på halv stang. Da vi kom på søndag, kjørte vi forbi den store fotballstadion i byen der det var stor kø for å komme inn for å se kvalifiseringskampen mellom Elfenbeinskysten og Malawi. Bare to timer senere kollapset en vegg på stadion med 50.000 tilskuere tilstede. 19 mennesker ble meldt omkommet og over 130 såret. Det brøt ut panikk blant publikum og politiet måtte bruke tåregass for å "roe ned" folkemengden. Norske medier meldte samme kveld om opprør i Elfenbeinskysten under fotballkamp. Vel, for et land som de siste syv åra virkelig har erfart hva opprør er og har ført til her i landet, så var det en lite passende overskrift på tragedien som skjedde på fotballstadion. På alle VM kvalifiseringskampene som skulle spilles rundt om i verden i kveld, skulle det være ett minutt stillhet for ofrene fra søndagens fotballkamp her i landet.

Internett er ustabilt på gjestehuset for tiden - så for å være på den sikre siden, så nytter vi anledningen til å ønske dere alle en god påske - med eller uten snø. En spesiell hilsen til alle dere som skal på påskeleir. Vi håper dere får det flott. Vi planlegger å dra til San Pedro i påskedagene - Hanne og Håvard har noen strender der de gjerne skulle hatt Øyvind meg seg på.

1 kommentar:

Kristin sa...

Hei, prøvde å nå dere på Skype i kveld, men forstår nå hvorfor dere ikke svarer. Ha en god påske dere også. Hilsen fra Kristin og co!