15. april 2009

Påskefest

Andre år på rad fikk vi være med og feire den store påskefesten sammen med en menighet i Elfenbeinskysten. Enda en gang kunne vi synge sammen med våre mahou brødre og søstre: Han er oppstanden, Halleluja - på deres eget språk.

Denne påska var vi i Abidjan. Gudstjenesten begynte (fortsatt) kl. 07. Det ble en fin fest 1. påskedag i lokalet til Melci i Yopougon. Flere afrikanere fra andre kirker i byen hadde også møtt framfor å feire påskefest sammen med sine venner i mahoukirka.

Kona til evangelisten hadde forberedt et festmåltid som hun fraktet på hodet gjennom store deler av byen, ut og inn av bussen. Jenta deres hang på ryggen. Gutten deres var kommet i forveien sammen med møtelederen, en kristen mahou fra Ouaninou. Evangelisten selv var kommet enda tidligere for å forberede sin del av påskepreika.

Det slo meg under møtet hvilken sangglede mannfolka her ute har!!!

Rett utenfor kirkelokalet står ei dame og selger brød gjennom hele gudstjenesten. Hun har stadig kunder hos seg. Kirkedørene står åpne hele morgenen. I tillegg står det høytalere på trappa, slik at nabolaget skal kunne få med seg det som skjer i kirka. Her kan man altså få både i pose og sekk. Vil du være med og be for alle disse på utsida, at Guds Ord som blir sådd ut gjennom kirkedørene hver søndag kan falle i god jord og spire og gro hos dette folket som også trenger livets brød i tillegg til baguetten de tar med seg i armen når de går hjem?

Ingen kommentarer: