4. juni 2009

5 skoledager igjen

Nå er det visst lenge siden dere har hørt fra oss to (Hanne og Håvard), men det har sine grunner, og de er ganske gode. Vi har det faktisk litt travelt for tiden:) Dessuten har vi ikke hørt så mye fra dere heller, så vi har ikke så veldig dårlig samvittighet....

I morgen begynne vi på det siste av alt her i Bamako: - Siste fredag på skolen, siste Chapel med Elementary, siste lekedag på SIL mens alle damene drikker te kl 15. Vi har siste skoledag på BCA torsdag 11. juni, men i morgen kveld skal det være Graduation for Kindergarden, 8 th and 12 th Grade og Awares for oss andre. Da får vi Diplom for det vi har jobbet best med. Klassene våre skal også ha litt musikkinnslag etter å ha øvd ganske mye på skolen. Og så blir det kaker etterpå:) I går fikk vi de nye skole t-skjortene våre, og i neste uke kommer Yearbook, årets minnebok med bilder av det som har skjedd på BCA dette skoleåret.I helga er det igjen bursdagsselskap for noen av vennene våre. Vi har vært i ca ti selskap tilsammen den siste måneden. Ja, det siste Hanne skal gjøre før vi setter oss på flyet neste fredag er også å gå i bursdag.

Det går forresten rykter om at det flyet vi skal ta er skikkelig overbooket, så vi må sjekke inn bagasjen vår rett etter at flyselskapet åpner kontoret sitt i byen kl 10 for å være sikker på å få plass kl 22.45 enda vi har fått seteplasser allerede.

Forrige helg var vi på den beste og gøyeste musicalen vi har vært på noengang. Det var "Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat". BCA elever fra Grade 6 -12 var med sammen med mange voksne i Bamako. Pappa var en av brødrene som kasta Josef i brønnen. Det var mye gøy sang og musikk, og i en hel uke har vi nå sunget sanger fra musicalen.I går hadde vi avslutning med alle Globalskoleelevene her i Bamako. Da var vi hos Eline og spiste pizza, badet og hadde mange gøye leker.Det er i grunnen bra at det skjer mye nå, for det er litt kjedelig å være hjemme. Her ser det nokså nakent ut nå, og alle lekene våre er pakket ned eller på vei ned i en koffert. Vi teller til fire hele tiden:
  1. dette gir jeg bort nå
  2. dette vil jeg ta med til Norge i sommer
  3. dette pakker jeg i bagasjen som kommer etter oss når vi vet hvor den skal sendes
  4. dette lar jeg stå igjen i Bamako i tilfelle vi får mulighet til å komme tilbake, hvis ikke gis det bort
Noe av det vi gir bort, har en tendens til å komme tilbake til oss. Slik som i kveld da Håvard gikk for å kjøpe brød. Da kom han hjem med brødet fint pakket inn i Krinsnytt. I går var det en side fra Utsyn som kom hjem igjen. Så her er det gjenbruk for alt det er verdt:)Hanne vet nå hvor hun skal gå på skole til høsten hvis vi må bo i Norge. Hun har sett bilder av den på internett. Det er en helt ny kristen barneskole, men Håvard er akkurat ett år for gammel til å gå der. Han må vente to år før han kan begynne på ungdomsskolen der. Derfor har han mest lyst å gå på BCA i to år til. Dessuten er det fra 6 th Grade at en kan være med på alt det gøye som Middle School og Upper Level er med på på BCA. I tillegg er det Youth Group i helgene. Så det er skikkelig surt å måtte flytte til Norge akkurat nå!!

Men det skal bli litt greit å komme på ferie og kunne spise norsk is og drikke norsk melk igjen. Og så gleder vi oss til GF.

Vel, nå må vi komme oss i seng, for i morgen blir en ny travel dag. Dette blir gjerne siste hilsen fra oss to for denne gang. Håper du synes det har vært litt greit å lese om hva vi har opplevd i Afrika disse to årene. Og nå har du siste sjansen til å fortelle oss det på bloggen..... Mamma lover å skrive noen ord også før vi reiser, men det blir ikke i kveld, for nå holder hun på med en hilsen til noen elever som skal ha førskoledag på tirsdag, og så var det et kretsblad som spurte etter en siste hilsen og så var det... sikkert noe mer også, - ja, hun pakker :)

Hilsen Hanne og Håvard

5 kommentarer:

Tante Torill sa...

Hanne og Håvard: Dere ruler!

Simone sa...

Lykke til med innspurten, Hanne og Håvard!
Vi husker på dere...
Simone Amalie m/fam

Anonym sa...

Mormor og morfar gleder seg VELDIG !!
til dere kommer til Norge.
Hva vil dere ha til mat når dere kommer neste lørdag ?

Anonym sa...

Vel, vi saknar Dolly Dimpel, Grandiosa, nugatti, raspeballar, hamburger, fleskepannekaker, italiens-/rekesalat, surmjølk, grovt brød, mjølk, is, norsk sjokolade, smågodt..... Må slutte her før vi dehydrert av vatnet som renn i munnen

Anonym sa...

Det var nå meningen at det var barna sine ønsker, da...
Er det faren som var ute med ønsker, kanskje ?