23. august 2008

Nye arbeidsoppgaver

Med "nytt år" følger gjerne nye arbeidsoppgaver. Slik også for oss i år. Misjonærflokken har skiftet fra i fjor, noen reiste hjem og flere kom ut.

Jon Ivar har fått avløsning fra vikariatet som stedlig representant. Han går nå tilbake til bistandsrelaterte arbeidsoppgaver som han har hatt i tidligere perioder i Vest-Afrika. Han skal ha 50 % av stillingen sin rettet mot Elfenbeinskysten med ansvaret for misjonen sitt prosjektet i Abidjan. Dette prosjektet er støttet med midler fra Aksjon Håp og omfatter hiv- og aidsforebyggende arbeid og alfabetisering for mahouer i Abidjan. Mange voksne i dette folkeslaget kan ikke lese og skrive, og opplæring i dette er en del av vårt misjonsarbeid i Vest-Afrika. Oversettelse av bibelen til mahou har allerede vært i gang i flere år, noen bøker er ferdig oversatt, men dette arbeidet ville vært forgjeves dersom folket ikke kan lese. Et team med nasjonale arbeidere jobber sammen med Jon Ivar i Abidjan. Resten av familien har forøvrig sikret seg oppholdstillatelse i Elfenbeinskysten, noe vi håper å kunne nytte noen ganger for å besøke Jon Ivar på hans turer sørover :)

I tillegg til prosjektet skal Jon Ivar ha ansvar for misjonen sitt regnskap i Vest-Afrika. Stillingsinstruksen hans inneholder også noen prosent med "Andre gjøremål". Det er der poteten og alt-mulig-mannen kommer inn....

Irene vil dette året ha samme arbeidsoppgaver (lærer) som i fjor, men med en ny vektlegging. Hun skal nå ha ansvar for 7 norske elever (mot 2 i fjor), fordelt på seks klassetrinn, som skal jobbe med norsk, samfunnsfag og RLE noen ettermiddager i uka. I et klasserom i det nye kontorlokalet til MELCI-MA har hun lagt til rette for at skolebarna kan jobbe med disse norske fagene på internett. Elevene er tilknyttet Globalskolen, norsk nettskole. Irene vil være der og veilede/hjelpe elevene der det trengs.

I tillegg til dette skal Irene undervise på BCA noen timer hver morgen, hovedsaklig i 1./2. klasse. Disse to klassetrinna har hun jobbet med i 7-8 år i Norge, så hun gleder seg til oppgaven. Forskjellen er at undervisningsspråket på BCA er engelsk. Irene har redusert antall undervisningstimer på BCA i år (i forhold til 100 % undervisning i 3. klasse i fjor) til fordel for flere norske timer.

Vi ser begge to fram til et nytt arbeidsår her i Vest-Afrika og er glad for å være her vi er nå!

2 kommentarer:

Kristin sa...

Hei Irene! Her i Norge er KRL historie. Det heter RLE nå. En liten oppdatering fra en kollega i Øystese!

Anonym sa...

Takk takk! Ja, jeg så det da jeg hadde logget meg inn på Globalskolen før helga, så jeg må nok rette opp i dette :)