31. mars 2008

På gamle stier

Det er mandag formiddag og 10 dager siden vi dro fra Bamako. Vi har hatt en flott rundreise i Elfenbeinskysten, vært på mange gamle trakter, og fått truffet mange kjente fra alle åra vi hadde i dette landet.

Første stopp var Ouaninou der vi blant annet var med på påskegudstjeneste 1. Påskedag. Vi besøkte også landsbyene Koonan og Touba og kjente vi har der. Fra Ouaninou gikk veien videre sørover (via et stopp i Man) til Yamoussoukro der vi var et døgn, før vi kjørte de siste timene til Abidjan.

Her bor vi på gjestehuset til misjonen vår, og etter å ha reist rundt i landet og sett masse trist av ødelagte bygninger, ikke minst våre egne hus i nord, var det en fryd å komme til gjestehuset vårt og se hvor fint alt var her. De tre som jobber her på tomta (en inne og to vakter ute), har virkelig gjort sitt for å ta vare på eiendommen vår. Det var rent og fint både inne og ute.

Vi fikk ha fire dager sammen her i storbyen før Torbjørn og Øyvind måtte sette seg på flyet til Norge for å ta fatt på skolearbeidet igjen. Disse dagene ble brukt på våre tidligere favorittsteder, så som go-cart banen, libaneseren som selger Diplom-is på deux-plateau, vietnameseren med sine frityrstekte reker på Cocody, stranda og bølgene i Grand Bassam, bassenget på Golf Hotel, grillspidda på alokodromen. Det var der alt sammen, akkurat slik vi husket det fra 6 år tilbake.

Også fuktigheten i Abidjan er den samme. Hanne går konstant rundt med mange korketrekkere i håret, og vi tørker dråper fra føtter, armer, hake og hals.

Det har vært en rundtur på gamle stier med mange følelser; mye glede, også sorg, litt spenning, noe frustrasjon, mange spørsmål og enda flere bønneemner. Men mest av alt er vi takknemlig for å ha fått anledning til å kunne ta turen tilbake til landet vårt, hele familien. Vi håper å kunne komme tilbake med litt mer utfyllende innlegg fra flere av stoppa og opplevelsene våre.

1 kommentar:

Kai-Even og Oddrun Malum Bjørdal sa...

God påske!
Sikkert spesielt å komme tilbake og oppleve gamle trakter etter noen år. Nyt livet i Abidjan nå! Kjenner igjen stranda på Grand Bassam. Kan føle den deilige vinden helt hit!
Snakkes! Hilser fra Kai-Even!
Oddrun