8. februar 2008

I dyreparken

Trenger dere å gå der da? Bor dere ikke i Afrika? Er dere ikke omgitt av de afrikanske dyra som vi må til Kristiansand for å se i Norge?

Ja, slik tenker du kanskje, men faktum er at det er ikke så mange afrikanske dyr i gatene i Bamako. Riktignok har vi firfisler i huset, serisser i hagen og esel i gata vår, men der stopper det også (da regner jeg ikke med kaniner, hunder, katter, sauer og geiter som rusler rundt oss overalt, men de er jo heller ikke særlig afrikanske).

For å se løver, gimpanser, hyener, apekatter, krokodiller, slanger, alligator, villsvin, struts og påfugl, så måtte vi til dyrehagen, men der var de også i rikelig monn, sammen med en mengde andre dyr. Noen i bur og andre i større innhegninger. Til og med esel fant vi der, men de ble visst mest brukt som løvemat..... Dumt at ikke bloggen kan formidle lukt, slik at dere kunne få kjent hvordan det var rundt løvene der de gikk fritt blant alle dyrerestene.....

Hele skolen var i dyrehagen i dag, både elever, lærere og flere foreldre som stilte opp som sjåfører. Og skolen betalte hele gildet!!! Hvilken kommune kunne gjort det i Norge? En hel skole en dag i dyreparken..... Til norske kommuners forsvar så kan jeg jo nevne at prisen for å komme inn var 50 cfa for barn og 100 for voksne. 100 cfa = 1,25 norske kroner......

Vi fikk hverken stempel eller billett som viste at vi hadde vært i dyrehagen i dag. Håvard er den eneste som kan bevise hvor han har tilbrakt dagen. Det ble forøvrig et bevis som han gjerne kunne vært foruten (vi også), men legestanden i Bamako tjente på det..... En apekatt ble enten veldig glad i Håvard, eller veldig skremt av så mange barn rundt ham på en gang, eller misunnelig på at han ikke hadde fått peanøtter ennå. I alle fall så hoppet den på Håvard og bet seg fast i armen hans så Håvard måtte riste den av seg. Det førte med seg en tur via apoteket og legekontoret på vei hjem, for å sette en rabisvaksine. Kommentaren hans etterpå var: "Nå har jeg kommet opp i 22 vaksiner for å være i Afrika. Har jeg slått deg, mamma?"

Flere prøvde å trøste Håvard underveis i dyrehagen. Her er noen av dem: " Du var heldig at det ikke var en løve som bet deg, da hadde nok hele armen gått..." Eller denne: "Spiderman ble bitt av en spider (edderkopp), slik fikk han kraften sin. Du ble bitt av en ape, så nå kan du nok snart klatre og slenge deg fra tre til tre." Vi er i alle fall glad for at det gikk så bra som det gjorde.


Irene

1 kommentar:

Anonym sa...

Heia Håvard. Du er gutten som kunne oppleve noe slikt - mer action enn dyreparken i kr sand i alle fall,,, Ha en god uke alle fire!