20. februar 2008

Uventa besøk fra Førde

Ja, det fikk vi i dag. Rigmor Frøyen stod plutselig i døra her med en brunost og en pakke fox :-) (så flott med misjonærer som vet hva som faller i smak hos hungrige nordmenn i Afrika!!) Rigmor bor nå sammen med familien sin i Førde og jobber for NMS i Sogn og Fjordane, men har vært misjonær i Mali i mange år. Nå er hun i Mali en uke sammen med Terje Baugerød (organist i Ris Kirke, Oslo) for å jobbe med et musikkprosjekt.

Dama Daniel, en afrikansk misjonær fra Benin, jobber sammen med NMS og Frikirka her i Mali. Daniel er musiker og har samlet 7-800 fulanisanger. Mange av dem har han selv skrevet. Det er hans sanger dette musikkprosjektet handler om i første omgang. Sammen med norske kor og musikere, med god ledelse av Terje Baugerød, skal Daniel lage en cd som kan brukes som et middel for å gjøre misjonsarbeidet i Mali bedre kjent. Sammen skal de en tur til Sevare i helga for å se på studio etc. hvor innspillingen skal foregå rundt nyttårstider. Norske musikere med erfaring fra afrikansk musikk, kommer da for å gjøre en del av opptaka. Deretter vil sanger med norske kor bli lagt til. Rigmor er med i prosjektet for blant annet å oversette sangene fra fulani til norsk.

Men det er ikke bare dette prosjektet Dama Daniel er opptatt med for tiden. Noen av de mange hundre sangene som han har samlet skal nå bli til en sangbok på fulani. Sigvald Tveit er i Mali også, for å hjelpe Daniel med å skrive ned melodiene til disse sangene. Dette er for å ta vare på sangene for ettertid, på samme måte som det har blitt gjort med norske musikkskatter.

Det er med andre ord mye som skjer på musikkfronten i Mali. Vi synes dette er spennende prosjekter og ønsker alle lykke til. Så gleder vi oss til de ferdige resultatene ligger klart for alle oss andre :-)

Irene

Ingen kommentarer: