11. april 2008

Test - week

Denne uken har alle elevene på BCA (inkl Hanne og Håvard) sittet og svettet over Stanford Achievement Test (SAT). Dette er en omfattende amerikansk nasjonal prøve som tar for seg alle fag og ulike element innenfor hvert fagområde. To klokketimer hver morgen i 4-5 dager har vært viet til dette prosjektet, som vanligvis blir utført i april hvert år. Over 100 sider med lesing/lytting og avkrysning for rett svaralternativ (elevene måtte velge riktig svar mellom tre-fire alternativ) er hva små 6 åringer og større 16 åringer (og alle dem mellom der) har jobbet med disse timene. Prøvene ligger nå på rektors kontor og venter på å få reise til Amerika, hvor de blir maskinelt rettet, og resultatene blir sendt tilbake til skolen.

Prøven er ment som en pekepinn på hvor hver enkelt elev står i forhold til tusenvis av andre elever som tar samme testen; hva de har lært og hva de ikke mestrer ennå. For skolen og den enkelte lærer er det også en pekepinn på hvor en ligger i landskapet, ikke minst med tanke på hva som videre bør vektlegges i undervisningen. Det har ikke vært noe å forberede seg til for elevene sin del, de skulle bare gjøre sitt beste :) Men prøven blir tatt ganske seriøst av både elever og lærere og administrasjon på skolen. Jeg ser nå hvor det kommer fra, mye av det nye som kommer til Norge. Interessant således å jobbe i et annet skolemiljø.

Hele siste side på prøven er viet plass til avkrysning for navn, fødselsdato, skole, lærer og mye mer, ja, til og med hvilken "rase"/verdensdel eleven var fra (latinamerikansk, asiatisk, australsk, afrikaner, afrikansk-amerikansk eller hvit) skulle det krysses av for. Lurer på hva de leser av dette.

Elevtallet på skolen har denne uken vært nesten doblet på grunn av alle hjemmeskole-elevene som har kommet til skolen for å ta testen. Dette er elever som bor i landsbyer for langt unna skolen til å kunne være elev der, og som dermed blir undervist hjemme av foreldre eller andre.

Hanne og Håvard er i skrivende stund på besøk hos hver sine amerikanske venner. Jeg unner dem en kjekk kveld nå etter en travel uke med mye testing. Det skal bli godt med helg for meg også. Ikke bare har jeg hatt to barn som har vært spente og som jeg selv har vært spent på hvordan ville takle disse dagene, men jeg har også hatt en klasse oppe i denne testen, og hvordan har det gått med dem - med en norsk lærer av alle ting....

God helg!
Irene

Ingen kommentarer: