18. januar 2008

En vinter er over

Ja, slik kan det gjerne se ut nå. Etter tre - fire uker med nattetemperaturer som ikke oversteg 20 grader, men som faktisk var nede i 13 grader noen netter, og med dagtemperaturer som holdt seg under 30, holder det nå på å snu. Nå kryper gradestokken over 30 hver dag ( og det sies at den bare vil fortsette å krype oppover til vi kommer til mai/juni). Vi trenger ikke lenger gå med bukse og flisgenser om dagen, bassenget er mer i bruk og vifta er igjen god å ha om natta.

Ja, ikke bare for temperaturen er vifta god å ha, men også for å kunne sove over alle bønneropa som kommer fra tre ulike moskeer rundt oss, fire ganger fra hver fra kl 04.15 - 05.45. Det er bønnetid både før og etter soloppgang, før og etter solnedgang og en gang midt på dagen. Og det blir ropt inn til bønnetid i flere omganger. Alt blir en vane heter det, men vifta er god å ha på om natta før man kommer så langt.

Skjønt, bønneropa rundt oss burde aldri bli en vane for oss. De er med og minner oss, mange ganger i døgnet, på hvorfor vi er her ute. To-åringen til butikkmannen vår ligger rett som det er på kne utenfor butikken og ber sammen med faren. Nyvasket og vendt mot Mekka.

"Og det er ikke frelse i noen annen. For det finnes ikke noe annet navn under himmelen, gitt blant mennesker, som vi kan bli frelst ved" Apgj. 4,12. Dette navnet er Jesu navnet. Vil du være med og be om at butikkmannen vår og sønnen hans kan få se det?

Ingen kommentarer: