16. januar 2008

Mer om oss

Vi er familien Friborg og reiste første gang til Vest-Afrika i 1993. Da hadde vi bak oss, i tillegg til utdannelsen vår og litt arbeidserfaring, et år i Frankrike for å lære fransk. De første årene som misjonærer fikk vi i Elfenbeinskysten, i Ouaninou, en liten landsby nord-vest i landet. Torbjørn og Øyvind var ennå ikke blitt skolegutter, og hadde mye tid til å leke og utforske livet sør for Sahara.

Etter nesten tre år i Afrika, bodde vi noen år i Førde (Sunnfjord), før vi i februar 1999 reiste ut igjen til Elfenbeinskysten. Da hadde vi to skolegutter med oss og en liten gutt på 2 mnd. Torbjørn og Øyvind gikk på den norske skolen i Ouaninou og hadde en flott tid sammen med de andre misjonærbarna i området.

Arbeidsoppgavene til oss voksne var mange og varierte, alt fra regnskapsfører, prosjektleder (Norad støttet), bygnings- og bilansvarlig (Jon Ivar) til språkstudent, språkansvarlig, lærer og arbeid blant de nasjonale kvinnene (Irene).

Vi fikk på ny noen flotte år under Afrikas sol (og Gud gav oss en ekstra solstråle da Hanne ble født). Meningsfylte oppgaver og gode misjonærkollegaer gjorde hverdagen vår rik. Men etter flere væpna ran mot oss som misjonærer, valgt vi å reise til Norge igjen i oktober 2001. Det ble et raskt og vondt oppbrudd som trengtes å bli bearbeidd under tryggere omgivelser.

Førde ble igjen basen vår for noen år, der vi jobbet som lærer (Irene) og kirkeverge (Jon Ivar). Vi bodde også et par år på sørlandet og hadde vårt virke på en kristen friskole, før vi igjen pakket koffertene og satte oss på flyet som førte oss enda lenger sørover.

I august 2007 satte vi igjen føttene på afrikas røde jord. Denne gang i Bamako i Mali. Her har vi nå vår hverdag, veldig forskjellig fra hverdagen vår i Norge og veldig forskjellig fra hverdagen vår i Elfenbeinskysten. Men vi trives godt her og har fått mange gode venner i et fint internasjonalt miljø.

De eldste guttene går på skole i Norge. Torbjørn er russ på Sygna -08 og begynner på Fjellhaug Bibelskole til høsten. Øyvind går på KVS-Lyngdal. De kommer på besøk til oss til jul og påske, og vi reiser til dem om sommeren :-)

Hanne og Håvard går på Bamako Christian Academy og har funnet seg godt til rette i det internasjonale miljøet der hele skolehverdagen går på engelsk.

Gjennom bloggen vår ønsker vi å formidle glimt fra hverdagen vår og arbeidet vi står i her i Vest-Afrika. Det ligger oss også på hjertet å få formidlet bønneemner til deg som ber. Vi er takknemlige for alle som på den måten står med oss i arbeidet her ute.

Ingen kommentarer: