10. januar 2008

Strategi

Mandag og tirsdag denne uka var misjonærflokken vår samlet til strategidager i Bamako. Sammen med oss hadde vi Dagfinn Solheim, lærer på Fjellhaug misjonshøgskole, som i disse dager er i Mali på et studieopphold. Han fikk gitt misjonærflokken litt etterutdanning på blant annet området missiologi, som igjen ble et utgangspunkt for samtalen om arbeidet videre her i Vest-Afrika.

Misjonsfeltet har fått i oppgave å lage en strategiplan for arbeidet vårt i tidsrommet 2009-2018. Denne skal vedtas på årets misjonærkonferanse, for så å sendes videre til Rådsmøtet høsten 2008 og Generalforsamlinga sommeren 2009. Det var opptakten til denne planen vi fikk begynne på denne uka.

Den politiske usikkerheten i nabolanda våre gjør arbeidet med en strategiplan ekstra utfordrende med tanke på misjonærplasseringer og gjennopprettelse/nystart av arbeid. "Mine tanker er ikke deres tanker, og deres veier er ikke mine veier, sier Herren." Jes. 55,8 Dette er noe Vest-Afrikafeltet har fått erfart. Gud har noen ganger en plan vi ikke ser. Måtte vi få være under Guds ledelse når vi drøfter og vedtar strategier framover.

1 kommentar:

Anonym sa...

Kjekt å se bilde av vår gamle lærer Dagfinn! Han har en god del bra tanker rundt misjon, synes jeg!

Vi er spent på å høre mer om arbeidet med strategien til Vest-Afrika feltet! Blir spennende å få lov til å være med på dette.