27. oktober 2008

Between

Dette er en spesiell hilsen til Between, som samles annenhver tirsdag i Fjotland, Kvinesdal kommune. Vi syntes det var veldig kjekt at dere tok kontakt og hadde lyst til å bli bedre kjent med både oss og det arbeidet vi holder på med her i Mali. Så var det jo artig at det i gruppa deres er noen som heter Hanne og Håvard, akkurat som barna her i familien :)

Flott at dere kommer med spørsmål til oss. Vi skal prøve å svare på dem her denne gangen. Dere lurte på hvordan været er hos oss akkurat nå. Nå er regntida snart slutt, og da regner det mye sjeldnere enn det har gjort de siste 4 månedene. Tror det er nesten 2 uker siden sist det regnet nå, og hvis det kommer ett regn til, så blir gjerne det det siste i denne omgang. Da må vi gjerne vente helt til april før det kommer litt nytt regn, og så til juni til det regner flere ganger i uka igjen. Sola skinner ute i dag, og det er 34 grader i skyggen.

Når det gjelder hva klær vi går med, så pleier Håvard og Hanne gå med kortebukse og t-skjorte/topp hver dag. Hanne går forresten like mye med skjørt eller kjole. Her er kulturen slik at de voksne skal ikke vise knærne sine for andre, så Jon Ivar og jeg må gå med klær som er litt lengre. Mennene har mest langbukse og damene kjole eller skjørt. Når det blir desember og januar, blir det kaldere her. Da er det gjerne bare 20 grader når vi går på skolen, og da fryser vi, så Hanne og Håvard vil ha på bukse og jakke. Men det blir litt varmere i løpet av dagen.

Så lurte dere på hvordan huset vårt som vi bor i ser ut. Her er det:
Det er bare én etasje, så vi har ingen trapper her. Det er heller ingen dørstokker i huset, så firfisler og andre smådyr går ut og inn som de vil under dørene. Det gjør også regnvannet når det regner mye (det kommer helst inn, så må vi dytte det ut igjen selv). Taket er helt flatt. I varmetida kan det bli veldig varmt, så da legger vi på noen tørka gressmatter for å få det litt kaldere inne. Vi har tre soverom, stue, kjøkken og to bad inne i huset vårt. Vi sover i senger, men vi må ha myggnett rundt sengene hver natt. I hagen har vi mango- og papayatre, to kaniner og et badebasseng.
Her er gata utenfor hageporten vår. Her spilles det masse fotball.
Da ønsker vi dere en fin Between-samling på tirsdag. Lykke til med refleksløpet, og så håper vi dere får en fin samling inne etterpå der dere kan lære litt mer om Jesus og litt mer om Mali. Takk for at dere vil være med å be for oss også. Er det ikke flott at Gud er så stor at Han kan se til dere i Norge samtidig som Han er med oss her i Bamako!

Hilsen Hanne , Håvard, Jon Ivar og Irene

Ingen kommentarer: