16. september 2008

En stor dag

Ja, for oss som har vært i Elfenbeinskysten i flere år og så hvordan uroen i landet førte til at alle misjonærene måtte evakuere i 2004, så er det en stor dag i dag! I dag har vi igjen misjonærer boende i landet.

Klokken 10.40 satte familien Sæth seg på flyet i Bamako for å flytte til Abidjan. Vi har fått telefon fra dem om at de er på plass på gjestehuset vårt der nede, hvor de fra nå av vil ha sitt hjem i 1. etg. Jon Ivar hadde første del av flyttelasset deres med seg sist han reiste til Abidjan, litt fikk de med seg selv nå, og resten kommer Jon Ivar med i slutten av september da han skal kjøre nedover. Det nasjonale radioteamet jobber i Bamako denne uken, men drar så til Abidjan om noen dager de også. De vil ha kontor på gjestehustomta forløpig, der også de ansatte i bistandsprosjektet vår holder til.

Vi gleder oss sammen med Elisabeth og Jostein over at denne dagen endelig ble en realitet. Og mest av alt takker vi Gud som lot dette bli mulig. Han har stengt og åpnet veier på tvers av vår tankegang mange ganger. Vær med å be for radioteamet at de må få gå i ferdiglagte gjerninger i denne storbyen. Vær også med å be om fortsatt fred i Elfenbeinskysten. Selv om det nå har vært rolig ganske lenge, skal det aldri mye til før noe blusser opp i Afrika. Valget som har blitt utsatt gang på gang, skulle blitt holdt den 30. november i år, men nå sies det at enda en utsettelse er på gang.
Jostein, Elisabeth og Simone på middagsbesøk to dager før avreise

Ingen kommentarer: