31. oktober 2007

Misjonærsamling

I forbindelse med besøket vårt av misjons- sekretær Kjell Jahren og hovedstyre- formann Vegard Svendsen, var alle NLM misjonærene i Mali i dag samlet til misjonærsamling. Vi teller for tiden 10 voksne og 5 barn.

Vegard hadde bibeltime med utgangspunkt i Romerne 12 og minnet oss særlig om betydningen av "Vær glade i håpet, tålmodige i trengselen, vedholdende i bønnen!" (v. 12) Det var godt å kunne sitte og høre Guds ord forkynt på norsk igjen.

Kjell fortalte levende om de første månedene og oppstarten i Peru i 1977, som han var en del av. Når han nå ser tilbake, gjorde de feile eller riktige valg, hva ville vært annerledes i dag om de hadde handlet annerledes i slutten av 70-åra? For oss som står i et nybegynnerarbeid i Mali, ble det mange innfallsvinkler for hvilke tanker vi kan ha for valg vi gjør i arbeidet vårt her i dag. Videre hadde han en samling med personaltema, vinklet inn mot et lite felt som vårt. Vi fikk mange gode og nyttige ting å ta med oss videre i fellesskapet vårt.

Innimellom bibletime, innlegg og samtale hadde vi middagspause. Hushjelpa vår stod for en deilig peanøttsaus med ris og alokå. Kaffipauser med god tid til en drøs hører også med til en slik dag. Og kaffen smakte ekstra godt med fersk sjokolade fra Norge :) Noen brukte pausene til å kjøle seg ned i bassenget i hagen.

Nå er alle mann hver til sitt og spiser kveldsmat. Vi samles igjen hos oss klokken 20 for å ha bønnemøte. Da kommer også våre norske misjonærkollegaer fra NMS/Frikirka og Normisjon.

I morgen fortsetter vi samlingen med ny bibeltime og temasamling, før gjestene våre reiser til Narene for et par dager. På søndag drar de etter planen til Elfenbeinskysten.

Irene

Ingen kommentarer: