16. desember 2007

Enka i Dioman

Jon Ivar er for tiden i Elfenbeinskysten. Torsdag kjørte han fra Abidjan og nordover til Toubaområdet. Han bor i kirka i Ouaninou fram til mandag. Da returnerer han til Abidjan igjen. Onsdag kveld håper vi han lander i Bamako.

Jon Ivar forteller på telefon at en av oppgavene han har hatt denne gangen, var å avslutte arbeidskontrakten som evangelist Samuel hadde med misjonen og betale ut etterlønn til enka, slik at kona Susan nå er fri til å reise tilbake til familien sin i Mali. Som mange av dere kjenner til, så døde Samuel i sommer. Kona har fram til nå bodd i Dioman sammen med de to barna deres.

Samuel og kona kom fra Mali, men bosatte seg i Dioman i Elfenbeinskysten, der han jobbet som evangelist, og sammen hadde de en åpen kristen heim for mahoufolket der. Dette var en bønnefamilie som gjerne delte evangeliet med dem som ville høre. Samuel var til stor støtte og oppmuntring for de nye kristne i Dioman, skrev misjonær Almelid i Utsyn etter Samuels bortgang i sommer. Da misjonærene i all hast måtte forlate Dioman i september 2002, vinket Samuel dem avgårde. Siden var han tro mot kallet om å nå mahouene med evangeliet. Hver dag gikk han til den nybygde kirken for å lovprise og takke Gud. Ikke mange er døpt, men flere er svært interessert i den kristne bønnen, som de kaller kristentroen.

Vi vil takke Susan og Samuel for den tida de var i Dioman, og vi takker Gud for hva de fikk bety for mahoufolket der. Nå er vårt store spørsmål og bønneemne: Hvem skal ta over Samuel og kona sin plass i Dioman? Hvem har vi å sende dit og hvem vil gå? Enok, en kristen mann fra Bambarakirka i Abidjan, er i Dioman nå en måneds tid for å fortsette der Samuel måtte slutte. Jon Ivar traff ham på fredag. Men hvem vil kunne være i Dioman over lengre tid for å dele englenes glade budskap til gjeterne om verdens frelser som ble født julenatt. Vil du være med å be Gud kalle en person eller flere til denne oppgaven?

Ingen kommentarer: