27. desember 2007

Fredfulle juledager

Et lite romjulsinnlegg en sen kveldsstund for å fortelle at vi har det fortsatt bra, både fastboende og besøket vårt. Vi hadde en fin julekveld sammen der pinnekjøttet smakte som det skulle og Toro kålrabistapp gjorde et tappert forsøk på å gi oss en smak av tilbehøret. Håvard og Hanne jublet om kapp over fine gaver, mens storebrødrene syntes det var lenge mellom hver gang det falt noe på dem. Ikke alltid like kjekt å bli stor.....


Første juledag tilbrakte vi blant annet på bassengkanten og i vannet på Hotel Salam. Litt mer boltreplass enn i bassenget i hagen vår :)



Andre juledag hadde vi en flott tur til Narena, der nå tre misjonærenheter bor. Det var deilig å komme bort fra storbyens eksosluft og kjøre gjennom den ene fine landsbyen etter den andre. Vi hadde med oss julekaker og julegodt, og det ble en koselig ettermiddag sammen med hele misjonærflokken til NLM i Mali samt litt gjester. Det var kjekt å høre om den flotte julefeiringa de hadde hatt for de nasjonale i Narena dagen før og om alle som hadde møtt fram. Alt som ble sagt ble tatt opp på båndspiller og spilt på nærradioen over hele landsbyen senere på kvelden. Mer om denne feiringen finner dere på nlm.no/vestafrikaregionen .

I dag har vi vært en runde i Bamako for blant annet å gjøre litt innkjøp med gjestene våre, se kontoret til misjonen (Jon Ivar sin arbeidsplass) og skolen til Håvard og Hanne (som også er Irene sin arbeidsplass). Timene går altfor fort, og om mindre enn ett døgn må mormor og morfar sette seg på flyet som tar dem med tilbake til Bergen. Heldigvis får vi ha Øyvind og Torbjørn her en uke til. Torbjørn har forresten gått forbi foreldrene sine i antall blogginnlegg denne juleferien ;)

Ute smeller den ene nyttårsraketten etter den andre (det har det gjort i en måned nå, men i kveld er det mer intenst). Og i hvert lyskryss står nå gateselgerne med fargeglade hatter og masker som de ønsker å tjene noen penger på før nyttårsfesten setter inn for fullt.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ser at det kjem meir bilete frå middagsbordet, men framleis er det tomt for mat. På det forrige bildet frå matbordet ser vi jo og veldig godt på Håvard at det er lite mat å få i Afrika :-)

Familien Aaberg sa...

Heia!! Takk for koselig hilsen:) Vi registrerer at dere er ute å boltrer dere i basseng i EGEN HAGE i selveste juleferien!! Dette gjorde inntrykk på de minste i familien:) Bra dere koste dere med besøk. Nå har vi lagt dere inn her så vi titter innom med jevne mellomrom:) GODT NYTT ÅR!!