8. november 2007

Radioarbeid

5. april 2006 var en milepæl for radioarbeidet til NLM i Vest-Afrika. Da kunne endelig det første kristne radioprogrammet på mahou sendes på lufta. Siden det har det gått mange program ut gjennom radioene til befolkningen i Abidjan, og mahouene lytter, fortsatt forbauset over at de kan høre radioen på sitt språk. Programmet heter ”Mahourøsten” og sendes en halv time hver uke. Vi får lov til å sende sendingene våre på ”Livets Frekvens”, en kristen radiostasjon i Abidjan. Programmene bli laget på kontoret vårt her i Bamako og så sendt i posten til Abidjan. Sendingene tar for seg bibelfortellinger og kristne temaer, men også sosiale og kulturelle spørsmål som særlig angår mahouene. Misjonær Bergfrid Almelid er ansvarlig for programmene, og med seg har hun tre mahouer som har flyttet med oss fra Toubaområdet. Disse står for oversettelse og programinnspilling.

I forrige uke fikk vi melding fra radiostasjonen i Man om at de var interessert i at vi kunne få sende programma våre også fra deres radiostasjon. Dette vil i tilfelle bety at programmene også vil kunne nå mahoufolket som bor i mahouland (Toubaområdet) og ikke lenger bare dem som har flyttet til Abidjan. Det vil i så fall bli en stor ny milepæl i arbeidet vårt. Under kjøreturen fra Touba til Abidjan i morgen (fredag) vil misjonærene kjøre innom radiostasjonen i Man for å snakke videre om en evt. avtale. Vær med og be for dette møtet, at Gud må åpne og stenge dører slik Han ser det best.

Ulempen med å sende programma i Toubaområdet nå, er at programlederne som høres på radioen ikke har gått ut med et klart vitnesbyrd om at de vil være kristne. Dette vet mange av dem som vil kunne lytte til programma, og hva signal gir det for budskapet de formidler? Vil de noen gang ta steget fullt ut? Skal vi vente lenger? Dette er en vanskelig avgjørelse som dere kan være med å be for. Be for Fatou, Soumaila og Vadou som jobber for oss, at Ordet de er med og oversetter og leser inn kan bli levende for dem og bli deres eget, og at de ønsker å ta steget fullt ut og følge Jesus som sin Herre og Frelser i livet.

(fra v. Soumaila, Bergfrid, Fatou og Vadou)

Ingen kommentarer: