2. november 2007

Vedlikehold til besvær

Vi har fått ny regjering her i Mali. Den nye samferdselsministeren inspiserte flyplassen i forrige uke. Resultatet ble at rullebanen ble fort stengt. Den trengtes å bli reparert. Folk sier de har sett fly som har vært like ved å lande, men som har måttet lette igjen. Hva så flyveren?

I alle fall, våre gjester fra Norge klarte akkurat å lande noen timer før rullebanen ble stengt. (En annen ting var at Air France streiket, så de måtte i siste liten bytte flyselskap og reiserute. De kom via London og Marokko, og landet kl. 04 om morgenen i stedet for kl 21.30. Da var det godt at vi bor bare 10 min unna flyplassen (på nattestid)). Ingen fly får nå lette eller lande før den 7. nov. (DET er den første datoen som er blitt gitt, så gjenstår det å se om de rekker å bli ferdig med arbeidet til dess. Trolig vil flyselskapa pusje på så detblir fort ferdig. De taper jo mange penger på å måtte la flya stå på bakken).

Det er godt at rullebanen blir fikset. Men vedlikeholdet har skapt problem for mange, og vil fortsatt gjøre det. For våre to misjonærer og to gjester som hadde tenkt å fly til Abidjan på søndag, blir det nå en lang biltur i stedet. De stopper noen dager i Toubafylket på vei sørover til Abidjan, for å besøke "gamlefeltet" vårt. De vil se innom de fire misjonstasjonene og dessuten besøke kirkene og menighetene.

Jon Ivar og Bergfrid sitter nå med et puslespill for å få til en reiserute for alle som blir involvert i denne forandringen. Ettåringene våre planlegger tur til Elfenbeinskysten i forbindelse med radioarbeidet. Og nye gjester skal snart lande i Abidjan for å så ta fly til Bamako etter noen dager. Nå gjeder det å få sydd til et opplegg slik at alle får kommet der de skal til noenlunde riktig tid, om enn gjerne med et annet transportmiddel enn først tenkt.

Vær med å be for alle som skal ut å reise de neste to ukene. Be om beskyttelse og åpne veier og rullebaner der det trengs.

Irene
(ps illustrasjonsfoto)

Ingen kommentarer: