10. november 2007

Væromslag

Etter å ha tørket svette i flere uker fra både panne, hake, hals, armer og føtter i 80-95% luftfuktighet, kjenner vi nå kalde vinder fra Sahara. Harmatanvinden er over oss. Lufta ute har forandra seg fra å være klam og varm til å bli rød og sandete. Når vi kjører til skolen, ser vi ikke sola for bare støv, og sikten er på langt nær så god som før.

Væromslaget merkes både i hus og på kroppen. Det kiler i nesen og knaser i munnen. Folk flest ferdes i trafikken med munn/nesebind. Bord og gulv har et fint rødskjær over seg ved dagens slutt. Tv og data dekkes omhyggelig til. Aircondition og vifter om nettene er for tiden ikke nødvendig. Tankene våre går til dynene våre i Norge. Hva vi trodde var umulig da vi kom i august, har litt mulig: Vi fryser i Mali!

Temperaturen er riktignok opp i 34 grader på dagtid, men lufta kjøles fort ned til 22-23 grader om kvelden, og den bruker lengre tid på morgenen til å klatre opp igjen. Barna er fornøyd i bassenget etter 10-15 minutt, mot for noen uker siden da vi måtte dra dem opp etter to timer. Men vi klager ikke!! Vi skal legge oss disse ukene godt på minne og ta dem fram igjen i april/mai når gradestokken passerer 45 grader. Alt har en ende :)

Abidjanfarerne er vel framme i storbyen. De har en travel dag i dag med program fra morgen til kveld, satt opp av nasjonale kollegaer i Abidjan. Vi ønsker våre blogglesere en god helg!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hei, Irene og Jon Ivar
takk for en oppdatert og flott blogg. Vi brukte den i Touba familieforening på Randaberg på lørdag. Vi så også Bergfrid sin artikkel om bønneveke i Ouaninou og Dioman. Det var kjekt å lese. På møtet på Nærbø på søndag hadde vi også fokus på VAR. Jeg hadde intervju med Knut (Heng) som sammen med familien forbereder utreise neste høst. Vi ønsker lykke til og Guds velsignelse.
Mvh
Brit og Gjermund

Jon Ivar sa...

kjekt å høre! Lykke til med arbeidet deres på Tryggheim. Hils kjente.
Irene