3. september 2007

Første uka i Bamako

5 dager har gått siden vi landet i Bamako. ”Ikke mer?”, sa ungene i dag. De syntes det var SÅÅÅ lenge siden. Og det kan vi være enig i. Vi har opplevd veldig mye på disse dagene, og mye skulle på plass, så det har vært en travel uke. De fleste koffertene er utpakket og innholdet på plass i skuffer og skap. En del investeringer fra butikk og gatehjørne er gjort, og salgsbodene langs veikanten er grei å ha når en forflytter seg fra A til Å.

Innimellom alle gjøremål har vi vært på besøk til flere av de andre norske misjonærene (NLM) her i Bamako. Lørdag var vi en tur til Narena, for å besøke familien Selstø og landsbyen der (10 mil fra Bamako). Fredag besøkte vi den nye skolen til Hanne og Håvard. De fikk en varm velkomst, og Hanne gleder seg allerede til å skulle begynne på mandag.

Temperaturen holder seg rett under 30 grader foreløpig. Ikke avskrekkende varmt, men fuktigheten for tiden er nærmere 100 %, og den gjør hverdagen rimelig klam. Ungene har diktet et nytt vers på en barnesang fra Norge:

”Det klør, det klør, fidelibom,
Det er det det gjør, fidelibom.
Nå klør det mye mer enn før,
Fidelibom og huttemegtu”.

Heldigvis har det nå kommet nytt vann i bassenget i hagen vår, og Hanne og Håvard har allerede innviet det :)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hei Irene og Jon Ivar! Kjekt å sjå at de er vel framme i Mali! Fint å fylgje dykk litt gjennom bloggen. Håpar det går bra med dykk, og at de får ein god start og at det ikkje vert for tøft å koma attende til Afrika! Med ynskje om Guds signing! Øystein

Anonym sa...

Kjekt å høre, kjekt å se. Visste ikke at vi hadde diktere blandt barnebarna. De er flinke!
Mormor